Lappgubbens wokpanna |
|
10 portioner | |||||||
Polaricas Älgskav, | 1 kg | ||||||
art nr 324900 | |||||||
Bacon | 200 g | ||||||
Ädelost | 1 bit | ||||||
Créme fraiche | 6 dl | ||||||
Gul lök | 3 st medelstora | ||||||
Morot | 3 st medelstora | ||||||
Purjolök | 1 st | ||||||
Rotselleri | 200 g | ||||||
Vitlöksklyfta | 3 st | ||||||
Smör | 6 msk | ||||||
Matolja | 6 msk | ||||||
Salt och viltpeppar | |||||||
Mandelpotatisar | ca 20 st | ||||||
Skiva löken, strimla moroten och purjon. Hacka vitlöken grovt, finstrimla baconen och finhacka sellerin. Stek skav och bacon i smör och krydda lätt. Woka grönsakerna samt vitlöken i matolja, salta och peppra lätt. Tillsätt skav, créme fraiche och ost. Låt det koka lätt i ca 15 min. Klyv potatisarna på längden, pensla dem med smält smör, krydda. Ugnsrosta potatisarna i 225 C, 12-15 min. |
www.laplandfood.nu