![]() |
|
Älgfärsfyllda pitabröd | |
Köttfärsröra | |||||
Polaricas älgfärs, | 400 g | ||||
art nr 324760 | |||||
Tomatpuré | 2 msk | ||||
Chilisås | 2 msk | ||||
Gul lök, finhackad | 1 st | ||||
Cayennepeppar | 1/2 krm | ||||
Salt, nymalen vitpeppar | |||||
Smör eller olja för stekning | |||||
Sås | |||||
Majonäs | 1 dl | ||||
Gräddfil eller filmjölk | 1 dl | ||||
Chilisås | 2 msk | ||||
Ngn sky eller cognac | |||||
Garnering | |||||
Finstrimlad isbergssallad | |||||
Tunna skivor av rödlök | |||||
Finhackad persilja | |||||
Lägg matfettet i stekpannan och låt den bli het. Lägg i köttfärsen | |||||
och bryn den. Rör om så att färsen blir en grynig massa. | |||||
Lägg i löken och låt den småputtra i svag värme utan att få färg. | |||||
Rör om så att färsen blir en grynig massa. Rör ner tomatpuré och | |||||
chilisås och låt färsen puttra några minuter. Smaka av med kryddor | |||||
efter eget tycke och smak. | |||||
Snitta pitabrödet. Fyll det med strimlad isbergssallad, köttfärsröra, | |||||
några tunna skivor rödlök och en sked sås. Dekorera med ett fräscht | |||||
salladsblad och finhackad persilja. | |||||
Recept | Nästa |
www.laplandfood.nu