Älgfärsfyllda pitabröd 

Köttfärsröra
Polaricas älgfärs, 400 g
art nr 324760
Tomatpuré 2 msk
Chilisås 2 msk
Gul lök, finhackad 1 st
Cayennepeppar 1/2 krm
Salt, nymalen vitpeppar
Smör eller olja för stekning
Sås
Majonäs 1 dl
Gräddfil eller filmjölk 1 dl
Chilisås 2 msk
Ngn sky eller cognac
Garnering
Finstrimlad isbergssallad
Tunna skivor av rödlök
Finhackad persilja
Lägg matfettet i stekpannan och låt den bli het. Lägg i köttfärsen
och bryn den. Rör om så att färsen blir en grynig massa.
Lägg i löken och låt den småputtra i svag värme utan att få färg.
Rör om så att färsen blir en grynig massa. Rör ner tomatpuré och
chilisås och låt färsen puttra några minuter. Smaka av med kryddor
efter eget tycke och smak.
Snitta pitabrödet. Fyll det med strimlad isbergssallad, köttfärsröra,
några tunna skivor rödlök och en sked sås. Dekorera med ett fräscht
salladsblad och finhackad persilja.
Recept Nästa

www.laplandfood.nu