Älgmedaljong med potatisgratäng och grillade grönsaker

4 portioner
Polaricas Älgmedaljonger (324495) 4 st
eller Renmedaljonger (321495)
Bifftomat, urkärnad 1 st
Scharlottenlök 2 st
Paprika i bitar 2 st
Rödlök i klyftor 1 st
Vitlöksklyftor hackade 10 st
Smält smör 50 gr
Potatisgratäng
Skalad potatis, 3mm skivor 400 gr
Gul lök, hackad 1 st
Smör 20 gr
Vispgrädde 2 dl
Salt och peppar

Grilla älgmedaljongerna. Lägg grönsakerna på en plåt med smält smör och låt rosta i ugn, 225 C, i ca 10-15 minuter. 

Fräs löken i lite smör utan att den tar färg. Blanda potatis, fräst lök och lägg detta i en smord form med höga kanter. Krydda och häll över grädden. Grädda i ugn, 175 C, ca 45 minuter eller tills potatisen är mjuk. Vitlök kan tillsättas om man önskar.

Recept skapat för Polarica av Sten A Öhman, viltmästare och kökschef vid Görvälns Slott i Järfälla.

Recept Nästa

www.laplandfood.nu