Älgmedaljong med potatisgratäng och grillade grönsaker | |
![]() | |
4 portioner | |
Polaricas Älgmedaljonger (324495) | 4 st |
eller Renmedaljonger (321495) | |
Bifftomat, urkärnad | 1 st |
Scharlottenlök | 2 st |
Paprika i bitar | 2 st |
Rödlök i klyftor | 1 st |
Vitlöksklyftor hackade | 10 st |
Smält smör | 50 gr |
Potatisgratäng | |
Skalad potatis, 3mm skivor | 400 gr |
Gul lök, hackad | 1 st |
Smör | 20 gr |
Vispgrädde | 2 dl |
Salt och peppar | |
Grilla älgmedaljongerna. Lägg grönsakerna på en plåt med smält smör och låt rosta i ugn, 225 C, i ca 10-15 minuter. Fräs löken i lite smör utan att den tar färg. Blanda potatis, fräst lök och lägg detta i en smord form med höga kanter. Krydda och häll över grädden. Grädda i ugn, 175 C, ca 45 minuter eller tills potatisen är mjuk. Vitlök kan tillsättas om man önskar. Recept skapat för Polarica av Sten A Öhman, viltmästare och kökschef vid Görvälns Slott i Järfälla. |
www.laplandfood.nu