Fyllda älgrullader med gräddsås och gelé 

8 portioner
Polaricas älginnanlår, 8 skivor (ca 600 g)
art nr 324280
Salt & peppar
Fyllning
Grön paprika 1 st
Röd paprika 1 st
Gul lök 1 st
Blandsvamp 100 gr
Sås
Smör 2 msk
Vetemjöl 2 msk
Buljong 1 1/2 dl
Svartvinbärsgelé 2 tsk
Vispgrädde 1 1/2 dl
Salt & vitpeppar
Råstekt tändstickspotatis
Potatisar 8 st
Smör 2 msk
Salt 1 tsk
Peppar
Banka köttskivorna lätt med en köttyxa. Krydda med salt och nymalen
vitpeppar. Ansa grönsakerna och finhacka dessa. Fräs de sedan i 
stekpannan utan att de tar färg. Fördela fyllningen på skivorna och 
rulla samman dem. Fäst ihop med tandpetare eller steknålar. Bryn
rulladerna runt om och låt dessa bräsera under lock på svag värme
några minuter. Tag upp rulladerna och håll dem varma. Fräs smöret
i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjölet och späd med buljong och
grädde. Låt såsen sjuda på svag värme i minst 5 minuter. Smaka av med
kryddor och gelé. Skala potatisen och skär den i tändstickssmala bitar.
Stek potatisen i smör på medelvärme. Salta och peppra.
Recept Nästa

www.laplandfood.nu