![]() |
|
Fyllda älgrullader med gräddsås och gelé | |
8 portioner | |||||
Polaricas älginnanlår, | 8 skivor (ca 600 g) | ||||
art nr 324280 | |||||
Salt & peppar | |||||
Fyllning | |||||
Grön paprika | 1 st | ||||
Röd paprika | 1 st | ||||
Gul lök | 1 st | ||||
Blandsvamp | 100 gr | ||||
Sås | |||||
Smör | 2 msk | ||||
Vetemjöl | 2 msk | ||||
Buljong | 1 1/2 dl | ||||
Svartvinbärsgelé | 2 tsk | ||||
Vispgrädde | 1 1/2 dl | ||||
Salt & vitpeppar | |||||
Råstekt tändstickspotatis | |||||
Potatisar | 8 st | ||||
Smör | 2 msk | ||||
Salt | 1 tsk | ||||
Peppar | |||||
Banka köttskivorna lätt med en köttyxa. Krydda med salt och nymalen | |||||
vitpeppar. Ansa grönsakerna och finhacka dessa. Fräs de sedan i | |||||
stekpannan utan att de tar färg. Fördela fyllningen på skivorna och | |||||
rulla samman dem. Fäst ihop med tandpetare eller steknålar. Bryn | |||||
rulladerna runt om och låt dessa bräsera under lock på svag värme | |||||
några minuter. Tag upp rulladerna och håll dem varma. Fräs smöret | |||||
i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjölet och späd med buljong och | |||||
grädde. Låt såsen sjuda på svag värme i minst 5 minuter. Smaka av med | |||||
kryddor och gelé. Skala potatisen och skär den i tändstickssmala bitar. | |||||
Stek potatisen i smör på medelvärme. Salta och peppra. | |||||
Recept | Nästa |
www.laplandfood.nu