Carpaccio på reninnerfilé med hyvlad västerbottenost och kantarellmousse

Polaricas Reninnerfilé,   300 g
art nr 321490
Västerbottenost 100 g
Kantareller 2 dl
Balsamvinäger 2 msk
Creme Fraiche 2 dl
Olivolja 1 ½ dl
Libbsticka 1 dl
Salt & peppar

Finhacka kantarellerna och blanda de med balsamvinägern. Vispa creme fraichen hårt. Krama ur svampen så att den blir torr och vänd ner den i creme fraichen. Tillsätt salt och nymalen peppar.

Hyvla lättfryst reninnerfilé med skärmaskin och lägg upp skivorna på en tallrik. Salta och peppra från kvarn. Stänk över med libbstickoljan och hyvla över västerbottenost. Servera med ett ägg av kantarellmousse.

Recept skapat för Polarica av Sten A Öhman, viltmästare och kökschef vid Görvälns Slott i Järfälla.

Recept Nästa

www.laplandfood.nu