Cheesecake med rökt viltkött 

ca 8 portioner
Polaricas rökta Vilthack, 150 gr
art nr 322151
Smör 75 g
Kavring 200 g
Créme Fraiche 2 dl 
Philadelphiaost 200 g
Riven pepparrot 3 msk
Gelatinblad 4 st
Gräslök till dekoration
Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa tills allt blandats. Häll smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen i kylen. Blanda créme fraiche, ost, pepparrot och vilthack. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 minuter. Ta upp gelantinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör ned gelantinet i smeten. Bred ut fyllningen i formen, täck över och låt tårtan stelna i kylen, i minst fyra timmar eller över natten.

Strax före servering dekorera tårtan med den hackade gräslöken

Recept Nästa

www.laplandfood.nu