![]() |
|
Cheesecake med rökt viltkött | |
ca 8 portioner | |||||
Polaricas rökta Vilthack, | 150 gr | ||||
art nr 322151 | |||||
Smör | 75 g | ||||
Kavring | 200 g | ||||
Créme Fraiche | 2 dl | ||||
Philadelphiaost | 200 g | ||||
Riven pepparrot | 3 msk | ||||
Gelatinblad | 4 st | ||||
Gräslök till dekoration | |||||
Smält smöret och
låt det svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa
tills allt blandats. Häll smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i
diameter. Tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på
formens kant. Ställ formen i kylen. Blanda créme fraiche, ost, pepparrot
och vilthack. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 minuter. Ta
upp gelantinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör ned
gelantinet i smeten. Bred ut fyllningen i formen, täck över och låt tårtan
stelna i kylen, i minst fyra timmar eller över natten.
Strax före servering dekorera tårtan med den hackade gräslöken |
Recept | Nästa |
www.laplandfood.nu