Viltfärsbiff med Country Fries och BBQ-sås |
|
10 portioner | ||||||
Biffar | ||||||
Polaricas Viltfärs, | 1,3 kg | |||||
art nr 327760 | ||||||
Gul lök, medelstor | 1 st | |||||
Ströbröd | 1 dl | |||||
Ägg | 2 st | |||||
Krossade tomater | 125 gr | |||||
Fetaost | 100 gr | |||||
Timjan | 4 msk | |||||
Salt & Peppar | ||||||
Hommus | ||||||
Kikärtor, kokta | 200 gr | |||||
Matolja | 0,5 dl | |||||
Vatten | 0,5 dl | |||||
Vitlöksklyftor | 2 st | |||||
Salt & Peppar | ||||||
BBQ-sås | ||||||
Krossade tomater | 200 gr | |||||
Chilisås | 800 gr | |||||
Sambal oelek | 1 msk | |||||
Honung | 1 msk | |||||
Vitlöksklyftor | 1 st | |||||
Grillkrydda | 2 msk | |||||
Pommes Frites | 2 kg | |||||
Blanda färsen med finhackad lök, ströbröd, ägg, krossade tomater | ||||||
samt fint tärnad fetaost. Smaksätt med timjan, salt och peppar. | ||||||
Forma smeten till biffar och stek dem i matfett. Passera kokta | ||||||
kikärtor och blanda med olja och vatten. Smaksätt med vitlök, salt | ||||||
och peppar. | ||||||
Koka ihop krossade tomater, chilisås, sambal oelek, honung och | ||||||
pressad vitlök. Smaka av med grillkrydda. Tillaga klyftpotatis | ||||||
enligt anvisningar. | ||||||
TIPS: Viltfärsen går bra att byta till Polaricas Älgfärs eller Strutsfärs. | ||||||
www.laplandfood.nu