Viltfärsbiff med Country Fries och BBQ-sås

 

10 portioner
Biffar
Polaricas Viltfärs, 1,3 kg
art nr 327760
Gul lök, medelstor 1 st
Ströbröd 1 dl
Ägg 2 st
Krossade tomater 125 gr
Fetaost 100 gr
Timjan 4 msk
Salt & Peppar
Hommus
Kikärtor, kokta 200 gr
Matolja 0,5 dl
Vatten 0,5 dl
Vitlöksklyftor 2 st
Salt & Peppar
BBQ-sås
Krossade tomater 200 gr
Chilisås 800 gr
Sambal oelek 1 msk
Honung 1 msk
Vitlöksklyftor 1 st
Grillkrydda 2 msk
Pommes Frites 2 kg
Blanda färsen med finhackad lök, ströbröd, ägg, krossade tomater
samt fint tärnad fetaost. Smaksätt med timjan, salt och peppar.
Forma smeten till biffar och stek dem i matfett. Passera kokta
kikärtor och blanda med olja och vatten. Smaksätt med vitlök, salt
och peppar.
Koka ihop krossade tomater, chilisås, sambal oelek, honung och
pressad vitlök. Smaka av med grillkrydda. Tillaga klyftpotatis
enligt anvisningar.
TIPS: Viltfärsen går bra att byta till Polaricas Älgfärs eller Strutsfärs.
Recept Nästa

www.laplandfood.nu