![]() |
|
Viltfärs tournedous | |
8-10 portioner | |||||
Polaricas Viltfärs, | 2 kg | ||||
art nr 327760 | |||||
Ströbröd | 300 g | ||||
Polaricas Blandsvamp | 400 g | ||||
Gul lök, riven | 2 st | ||||
Ägg | 5 st | ||||
Mjölk | 0,5 L | ||||
Timjan | |||||
Salt & vitpeppar | |||||
Aluminiumfolie | |||||
Blanda mjölk, ströbröd, ägg, lök, kryddor
och salt. Låt svälla. Blanda därefter ner viltfärsen och den förvällda och
hackade blandsvampen. Späd med mjölk eller vatten vid behov. Dra ut folien
i drygt bleckets längd. Rulla in färsen i folien, ca 6 cm tjock, så jämn
och slät som möjligt. Snurra ihop folien i ändarna. Grädda på bleck i ugn
på 115 C till en kärntemperatur på ca 62 C. Tag bort folien och skär upp i
lämpliga tournedous, liknande skivor.
Servera med brunsås, lingon och kokt potatis. |
www.laplandfood.nu