Viltfärs tournedous 

8-10 portioner
Polaricas Viltfärs, 2 kg
art nr 327760
Ströbröd 300 g
Polaricas Blandsvamp 400 g
Gul lök, riven 2 st
Ägg 5 st
Mjölk 0,5 L
Timjan
Salt & vitpeppar
Aluminiumfolie
Blanda mjölk, ströbröd, ägg, lök, kryddor och salt. Låt svälla. Blanda därefter ner viltfärsen och den förvällda och hackade blandsvampen. Späd med mjölk eller vatten vid behov. Dra ut folien i drygt bleckets längd. Rulla in färsen i folien, ca 6 cm tjock, så jämn och slät som möjligt. Snurra ihop folien i ändarna. Grädda på bleck i ugn på 115 C till en kärntemperatur på ca 62 C. Tag bort folien och skär upp i lämpliga tournedous, liknande skivor.

Servera med brunsås, lingon och kokt potatis.

Recept Nästa

www.laplandfood.nu