![]() |
|
Vildmarksgulasch | |
10 portioner | |||||
Polaricas Hjortkalops, | 400 g | ||||
art nr 327950 | |||||
Kokt tärnad potatis | 300 g | ||||
Krossade tomater | 1 dl | ||||
Röd paprika | 1/2 | ||||
Paprikapulver | 1 msk | ||||
Köttbuljong | 4 dl | ||||
Gul lök, skivad | 1 st | ||||
Vitlök | 1-2 klyftor | ||||
Salt och vitpeppar | |||||
Bryn och koka det tärnade hjortköttet i
buljong tills det blir mört. Bryn paprika, lök, paprikapulver och pressad
vitlök i olja. Tillsätt tomatpuré eller krossade tomater. Fyll på med
resten av buljongen och det färdigkokta hjortköttet. Låt det koka ihop en
stund. Strax före servering tillsätts den tärnade potatisen.
Red av med maizena för rätt konsistens. Smaksätt med salt och peppar efter behov. |
www.laplandfood.nu