![]() |
|
Vildmarksgryta | |
5-6 portioner | |||||
Polaricas Hjortkalops, | 500 g | ||||
art nr 327950 | |||||
Grädde | 2,5 dl | ||||
Mjölk | 2,5 dl | ||||
Kantareller | 500 gr | ||||
Gul lök | 2-3 st | ||||
Morötter | 2 st | ||||
Margarin | 2 msk | ||||
Salt & peppar | |||||
Krydda och bryn det tärnade köttet väl och lägg det i en kastrull. | |||||
Bryn de grovt skurna morötterna och lökarna och lägg dem i kastrullen. | |||||
Fyll på med vatten och låt grytan koka sakta under lock. | |||||
Låt skyn koka ihop till en tredjadel och slå i grädden och mjölken. | |||||
Smaksätt med senap och vinbärsgelé. | |||||
Rör ned de grovhackade och brynta kantarellerna. | |||||
Servera grytan med potatismos alt. kokt potatis. |
www.laplandfood.nu