Strutsskav med kantareller och curry | |
![]() | |
10 portioner | |
Polaricas Strutsskav, | 1,3 kg |
art nr 325690 | |
Matolja | 5 msk |
Gul lök | 4 st |
Kantareller eller champinjoner | |
Curry | 6 tsk |
Vatten + 1 hönsbuljongtärning | |
Dijon senap | 6 tsk |
Grädde | 5 dl |
Malen vitpeppar från kvarn | |
Salt | |
Bryn strutsskavet fryst alt. något tinat i olja i grytan. Tillsätt den finhackade löken och svampen. Koka upp och sänk värmen på plattan. Låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med curry. Tillsätt vatten, hönsbuljong, senap samt grädde. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris eller pressad potatis, kokta eller färska grönsaker, sallad eller rårivna morötter. |