Rödingmousse med syltade kantareller och lövångertoast | |
![]() | |
Polaricas Rödingfilé, | 400 g |
art nr 332223 | |
Färskrökt lax | 4 skivor |
Smör | 75 g |
Creme Fraiche | 1 dl |
Syltade kantareller | |
Polaricas Kantareller | 4 dl |
Röd lök | 1 st |
Vatten | 1 ½ dl |
Strösocker | 1 dl |
Ättiksprit | 1/4 dl |
Salt | 1 krm |
Kanelstång | 1 st |
Kryddnejlikor | 8 st |
Lövångertoast | |
Lövångerbröd (hårt tunnbröd) | 2 st |
Västerbottenost | |
Koka och rensa rödingen och kör den i mixer, tillsätt
smöret i bitar och låt det blandas väl. Rör ner creme fraiche och smaka av
med salt och peppar. Fodra
"cocotteformar" med rökt lax och fyll på med mousse. Låt vila i kyl ett
par timmar. Blanda allt utom kantarellerna. Koka löken mjuk i lagen. Lägg
i svampen och låt koka upp. Kyles ner.
Hyvla eller riv rikligt med västerbottenost emellan brödskivorna. "Rosta" brödet på båda sidor tills osten smälter. Bryt i fyra delar. Serveras med "jungfrusallad" . Recept skapat för Polarica av Sten A Öhman, viltmästare och kökschef vid Görvälns Slott i Järfälla. |
Recept | Nästa |
www.laplandfood.nu