Rödingmousse med syltade kantareller och lövångertoast

Polaricas Rödingfilé,   400 g
art nr 332223
Färskrökt lax 4 skivor
Smör 75 g
Creme  Fraiche 1 dl
Syltade kantareller
Polaricas Kantareller 4 dl
Röd lök 1 st
Vatten 1 ½ dl
Strösocker 1 dl
Ättiksprit 1/4 dl
Salt 1 krm
Kanelstång 1 st
Kryddnejlikor 8 st
Lövångertoast
Lövångerbröd (hårt tunnbröd) 2 st
Västerbottenost
Koka och rensa rödingen och kör den i mixer, tillsätt smöret i bitar och låt det blandas väl. Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Fodra "cocotteformar" med rökt lax och fyll på med mousse. Låt vila i kyl ett par timmar. Blanda allt utom kantarellerna. Koka löken mjuk i lagen. Lägg i svampen och låt koka upp. Kyles ner.

Hyvla eller riv rikligt med västerbottenost emellan brödskivorna.  "Rosta" brödet på båda sidor tills osten smälter. Bryt i fyra delar.

Serveras med "jungfrusallad" .

Recept skapat för Polarica av Sten A Öhman, viltmästare och kökschef vid Görvälns Slott i Järfälla.

Recept Nästa

www.laplandfood.nu