Renskav med pressad potatis | |
![]() | |
10 portioner | |
Polaricas Renskav, | 1,3 kg |
art nr 321900 | |
Smör eller margarin | 4 msk |
Matolja | 3 msk |
Salt | 3 tsk |
Vatten | 3 dl |
Pressad potatis med lök | |
Potatis | 1 kg |
Vatten, Salt | |
Varm mjölk | 1 l |
Salt | 4 tsk |
Smör | 4 msk |
Gul lök | 3 st |
Bryn renskavet fryst alt. något tinad i smör och olja. Tillsätt salt och lite vatten. Låt köttet sjuda i 5 minuter. Skala potatisen och koka dem i mindre mängd vatten. Tillsätt lite salt. När potatisen är färdigkokta, häll ut vattnet och pressa potatisen. Häll i den varma mjälken lite i taget samtidigt som potatisen bearbetas väl med visp. Krydda. Finhacka löken och låt den sjuda i smöret ett tag. Tillsätt detta i potatisen och rör om väl. Sätt potatis på tallriken. Pressa bort potatis från mitten och fyll med renskav. Servera med lingonsylt, kokta eller färska grönsaker, sallad eller rårivna morötter. |
www.framgang.nu