Renskav med pressad potatis

10 portioner
Polaricas Renskav,  1,3 kg
art nr 321900
Smör eller margarin 4 msk
Matolja 3 msk
Salt 3 tsk
Vatten 3 dl
Pressad potatis med lök
Potatis 1 kg
Vatten, Salt
Varm mjölk  1 l
Salt 4 tsk
Smör 4 msk
Gul lök 3 st

Bryn renskavet fryst alt. något tinad i smör och olja. Tillsätt salt och lite vatten. Låt köttet sjuda i 5 minuter. Skala potatisen och koka dem i mindre mängd vatten. Tillsätt lite salt. När potatisen är färdigkokta, häll ut vattnet och pressa potatisen. Häll i den varma mjälken lite i taget samtidigt som potatisen bearbetas väl med visp. Krydda. Finhacka löken och låt den sjuda i smöret ett tag. Tillsätt detta i potatisen och rör om väl. Sätt potatis på tallriken. Pressa bort potatis från mitten och fyll med renskav. Servera med lingonsylt, kokta eller färska grönsaker, sallad eller rårivna morötter.

Recept Nästa

www.framgang.nu