Renkebab på tunnbröd med norrlandspickles och rårörda lingon | |
![]() | |
Polaricas Renskav, | 500 g |
art nr 321900 | |
Tunnbröd (alt. pitabröd) | 4 st |
Blomkålshuvud | 1 litet |
Morot | 2 msk |
Röd lök | 2 dl |
Squash | 1 ½ dl |
Röd paprika | 1 dl |
Grön paprika | 1 st |
Ättiksprit | 1 dl |
Strösocker | 2 dl |
Vatten | 3 dl |
Potatis | 800 gr |
Mjölk | ca 2 dl |
Smör | 100 gr |
Lingon | 1 kg |
Strösocker | 600 gr |
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mosa potatisen med smöret och späd med den varma mjölken. Smaka av med salt och peppar. Skär grönsakerna i mindre bitar och klyftor och blanchera de var för sig. Koka upp ättikslagen och slå den varm över grönsakerna. Låt svalna. Rör lingonen med sockret tills detta löst sig. Överbliven sylt går alldeles utmärkt att frysa. Stek renskaven hastigt i smör i het stekpanna. Servera med sallad. Recept skapat för Polarica av Sten A Öhman, viltmästare och kökschef vid Görvälns Slott i Järfälla. |
www.laplandfood.nu