Renkebab på tunnbröd med norrlandspickles och rårörda lingon

Polaricas Renskav,  500 g
art nr 321900
Tunnbröd (alt. pitabröd) 4 st
Blomkålshuvud 1 litet
Morot 2 msk
Röd lök 2 dl
Squash 1 ½ dl
Röd paprika 1 dl
Grön paprika 1 st
Ättiksprit 1 dl
Strösocker 2 dl
Vatten 3 dl
Potatis 800 gr
Mjölk ca 2 dl
Smör 100 gr
Lingon 1 kg
Strösocker 600 gr

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mosa potatisen med smöret och späd med den varma mjölken. Smaka av med salt och peppar. Skär grönsakerna i mindre bitar och klyftor och blanchera de var för sig. Koka upp ättikslagen och slå den varm över grönsakerna. Låt svalna. Rör lingonen med sockret tills detta löst sig. Överbliven sylt går alldeles utmärkt att frysa. Stek renskaven hastigt i smör i het stekpanna. Servera med sallad.

Recept skapat för Polarica av Sten A Öhman, viltmästare och kökschef vid Görvälns Slott i Järfälla.

Recept Nästa

www.laplandfood.nu