|
|
|
|
|
|
8 portioner |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Polaricas
Renkalvbog, |
8
skivor |
art nr 321310 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Till såsen |
|
|
|
Förvällda murklor |
|
300 g |
|
|
Gul lök |
|
1/2 |
|
|
Vispgrädde |
|
4 dl |
|
|
Gin |
|
2 cl |
|
|
Smör, salt och peppar |
|
|
|
Messmör |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grovhacka murklorna och
finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör. |
Bränn gärna av med gin.
Häll på grädden och låt koka upp. Låt nu |
såsen småkoka tills den
blir tjock. Smaka av med salt och peppar och |
rör till sist ner
messmöret. Mal lite vitpeppar på renkalvbogarna och stek |
dem i smör. Salta och lägg upp dem på
serveringsfat och häll såsen över. |
Servera med
mandelpotatis. |
|