![]() |
|
Portvinsbräserad renstek med kantareller | |
8 portioner | |||||
Polaricas Renstek, | 500 g | ||||
art nr 321240 | |||||
Gul lök | 1 st | ||||
Vispgrädde | 2 dl | ||||
Tomatpuré | 3 msk | ||||
Portvin | 2 msk | ||||
Kantareller | 3 dl | ||||
Strimla köttet. Hacka lök och kantareller. Bryn köttet tillsammans med | |||||
lök och kantareller. Krydda. Häll i grädde och tomatpuré. Låt köttet | |||||
puttra på svag värme under lock i 3 minuter. Häll i portvinet. Lägg upp | |||||
steken på mitten i ett ungseldfast fat. Spritsa potatismostoppar runt | |||||
fatet. Gratinera i 250 grader varum ugn i ca 3-5 minuter. | |||||
Servera med en grön sallad. | |||||
www.laplandfood.nu