Pepparstekt reninnanlår med potatistorn, grillad västerbottensparris och svartvinbärsås. 

Polaricas Reninnanlår,   500 g
art nr 321280
Mandelpotatis 800 g
Olivolja (virgin) 1 dl
Smör 50 g
Röd lök 1 st
Persilja 1 knippe
Svartrötter (fattigmansparris) 300 g
Sås
Svarta Vinbär ½ liter
Strösocker 1 msk
Sherryvinäger ½ dl
Grädde 3 dl
Salt & peppar

Dela innanlåret i fyra st "tournedos". Vänd köttskivorna i krossad svartpeppar, salta och bryn i smör. Stek färdigt i ugn (80 C) tills innertemperaturen är 58 C.

 Koka den skalade potatisen i lättsaltat vatten tills den blir mjuk. Mosa därefter ner de med smöret och späd med olivolja. Tillsätt finhackad röd lök och hackad persilja. Smaksätt med salt och peppar. Skiva två av potatisarna mycket tunnt och fritera "chipsen" i olja eller klarat smör. 

Svarta vinbären lägges i en het kastrull så att bären "sprängs" sönder. Fyll på med socker och sherryvinäger. Låt koka samman och fyll på med grädde. Låt såsen koka tills den blir simmig. Smaka av med salt och vitpeppar.

Recept skapat för Polarica av Sten A Öhman, viltmästare och kökschef vid Görvälns Slott i Järfälla.

Recept Nästa

www.laplandfood.nu