|
|
|
|
|
|
6 portioner |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Polaricas
Hjortstek, |
1 kg |
|
|
art nr 327240 |
|
|
|
|
Salt & peppar |
|
|
|
|
Kantareller |
|
300 g |
|
|
|
|
|
|
Sås |
Smör |
1 1/2 msk |
|
|
Vetemjöl |
|
2 1/2 msk |
|
|
Grädde |
|
|
2 dl |
|
|
Sky |
|
4 dl
svampspad |
|
Riven mesost |
|
2 msk |
|
|
Soja |
|
1/2 msk |
|
|
|
Krydda steken med salt och
peppar. Lägg steken på ett stekgaller i en |
ugnspanna. Sätt in pannan
i ugnen i 175
°C. |
|
Stick in en köttermometer
i den tjockaste delen av steken och låt steken |
vara i ugnen tills termometern visar 70-72
°C. Då är köttet lätt rosa inuti. |
Vid 77 °C är steken
genomstekt. Obs ! Överstek inte hjortkött, då blir det |
torrt. |
|
|
|
Tag ut steken och håll den
varm i folie. |
|
|
|
Vispa ur pannan med
buljong. Blanda smöret med mjölet, lägg ner i skyn. |
Salta och peppra. Späd
sedan med grädden. |
|
|
|
Skär upp steken och
servera med potatisgratäng. |
|