Patronstek med krämig potatisgratäng, ost och svamp 

6 portioner
Polaricas Hjortstek, 1 kg
art nr 327240
Salt & peppar 
Kantareller 300 g
Sås
Smör 1 1/2 msk
Vetemjöl 2 1/2 msk
Grädde 2 dl
Sky  4 dl svampspad
Riven mesost 2 msk
Soja  1/2 msk
Krydda steken med salt och peppar. Lägg steken på ett stekgaller i en   
ugnspanna. Sätt in pannan i ugnen i 175 °C.
Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av steken och låt steken
vara i ugnen tills termometern visar 70-72 °C. Då är köttet lätt rosa inuti.
Vid 77 °C är steken genomstekt. Obs ! Överstek inte hjortkött, då blir det
torrt.
Tag ut steken och håll den varm i folie.
Vispa ur pannan med buljong. Blanda smöret med mjölet, lägg ner i skyn.
Salta och peppra. Späd sedan med grädden.
Skär upp steken och servera med potatisgratäng.
Recept Nästa
www.laplandfood.nu