Paj med rökt viltkött och smakrik ost 

Pajdeg
Vetemjöl 3 dl
Smör 125 g
Vatten 3 msk
Salt 1/2 tsk
Fyllning
Polaricas rökta vilthack 150 g
Smör 1 1/2 msk
Vetemjöl 3 msk
Gräddmjölk 4 dl
Enbär 3 st
Svartpapparkorn
Gräslök 1 msk
Salt 1/2 msk
Västerbottenost 200 g
Ägg 4 st
Hacka ihop vetemjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten, salt och
knåda ihop till en smidig deg. Låt den vila en stund. Kavla ur den och klä en
form med löstagbar botten, ca 2 liter eller 8 portionsformar. Smält smöret i
en kastrull och lägg i vilthacket. Låt köttet sautera (steka hastigt) tills
fettet klarnar. Strö över mjölet, rör om och späd med vätskan. Låt
stuvningen koka upp på svag värme. Tillsätt kryddor och den rivna osten.
Häll i äggen och blanda väl. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 200
grader i ca 30 minuter, eller tills pajskalet är gräddat och fyllningen stannat
och fått färg.
Servera pajen med pepparrotsgrädde och tomatsallad.
Recept Nästa

www.laplandfood.nu