![]() |
|
Paj med rökt viltkött och smakrik ost | |
Pajdeg | |||||
Vetemjöl | 3 dl | ||||
Smör | 125 g | ||||
Vatten | 3 msk | ||||
Salt | 1/2 tsk | ||||
Fyllning | |||||
Polaricas rökta vilthack | 150 g | ||||
Smör | 1 1/2 msk | ||||
Vetemjöl | 3 msk | ||||
Gräddmjölk | 4 dl | ||||
Enbär | 3 st | ||||
Svartpapparkorn | |||||
Gräslök | 1 msk | ||||
Salt | 1/2 msk | ||||
Västerbottenost | 200 g | ||||
Ägg | 4 st | ||||
Hacka ihop vetemjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten, salt och | |||||
knåda ihop till en smidig deg. Låt den vila en stund. Kavla ur den och klä en | |||||
form med löstagbar botten, ca 2 liter eller 8 portionsformar. Smält smöret i | |||||
en kastrull och lägg i vilthacket. Låt köttet sautera (steka hastigt) tills | |||||
fettet klarnar. Strö över mjölet, rör om och späd med vätskan. Låt | |||||
stuvningen koka upp på svag värme. Tillsätt kryddor och den rivna osten. | |||||
Häll i äggen och blanda väl. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 200 | |||||
grader i ca 30 minuter, eller tills pajskalet är gräddat och fyllningen stannat | |||||
och fått färg. | |||||
Servera pajen med pepparrotsgrädde och tomatsallad. | |||||
www.laplandfood.nu