Nikkaluoktasoppa med pepparrotscréme | |
![]() | |
10 portioner | |
Polaricas Viltfärs, | 800 g |
art nr 327760 | |
Vatten | 2,8 l |
Matolja | 3 msk |
Viltfond | 1,5 dl |
Morot, tärnad | 140 g |
Palsternacka | 50 g |
Gul lök, hackad | 250 g |
Tomatpuré | 100 g |
Tärnad potatis | 140 g |
Gröna ärtor | 200 g |
Persilja, hackad | 50 g |
Salt | |
Pepparrotscréme | |
Pepparrot | 2-3 msk |
Créme fraiche | 3 dl |
Tärna morot, palsternacka och lök. Fräs det tillsammans med viltfärs i matolja. Tillsätt vatten, viltfond och tomatpuré. Låt koka samman. Tillsätt tärnad potatis. Låt småkoka några minuter. Lägg till sist i de gröna ärtorna och krydda. Blanda pepparrot och créme fraiche till en pepparrotscréme eller servera ingredienserna var för sig. |
Recept | Nästa |
www.laplandfood.nu