Nikkaluoktasoppa med pepparrotscréme

10 portioner
Polaricas Viltfärs, 800 g
art nr 327760
Vatten 2,8 l
Matolja 3 msk
Viltfond 1,5 dl
Morot, tärnad 140 g
Palsternacka 50 g
Gul lök, hackad 250 g
Tomatpuré 100 g
Tärnad potatis 140 g
Gröna ärtor 200 g
Persilja, hackad 50 g
Salt 
Pepparrotscréme
Pepparrot 2-3 msk
Créme fraiche 3 dl

Tärna morot, palsternacka och lök. Fräs det tillsammans med viltfärs i matolja. Tillsätt vatten, viltfond och tomatpuré. Låt koka samman. Tillsätt tärnad potatis. Låt småkoka några minuter. Lägg till sist i de gröna ärtorna och krydda.

Blanda pepparrot och créme fraiche till en pepparrotscréme eller servera ingredienserna var för sig.

Recept Nästa

www.laplandfood.nu