Kokt renbog med rotfruktspytt och pepparrotsskum

Polaricas renbog, art nr 321310 1 st (1,0-1,5 kg)
Polaricas Kantareller, art nr 482263 2 dl
Gul lök 1 kpl
Vitpeppar, hel  10 kpl
Lagerblad 1 st
Rotfrukter i tärningar 8 dl
(Potatis, morötter, palsternacka, rotselleri  )
Sås
Buljong 2 dl
Grädde 2 dl
Riven pepparot efter smak
Salt och peppar.

Koka renbogen hel. (Lätt att ta bort benen när den är kokt.) Lägg bogen i en kastrull. Ska vara täckt med vatten. Tillsätt ½ msk salt per liter vatten. Kokas i 1 - 1½ timme.

Blanchera rotfrukterna och låt dessa rinna av. Stek rotfrukterna i en het panna med lite olja tillsammans med kantarellerna. Salta och peppra. 

Koka upp grädde och buljong. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt pepparot. Kör med mixer till ett vackert skum strax före serveringen.

Recept skapat för Polarica av Sten A Öhman, viltmästare och kökschef vid Görvälns Slott i Järfälla.

Recept Nästa

www.laplandfood.nu