Kebabskav med vitlök och paprika | |
![]() | |
10 portioner | |
Polaricas Kebabskav, | 1,3 kg |
art nr 329909 | |
Matolja | 5-6 msk |
Vitlök | 8-9 klyftor |
Gul lök | 6 st |
Rökt skinka | 200 gr |
Röd paprika | 3-4 st |
Syltlök | 3 dl |
Vatten + 1 tärning köttbuljong | 6 dl |
Smetana | 2 burkar |
Svartpeppar | |
Några droppar tabasco | |
Persilja eller gräslök | |
Bryn kebabskaven fryst alt. något tinat i olja. Tillsätt den skivade löken. Tillsätt även de krossade vitlöksklyftorna, rökta skinkan och paprikan (strimlad eller tärnad). Blanda, tillsätt vatten med buljongen samt svartpeppar och ev. tabasco. Låt sjuda i ca 10 minuter och tillsätt smetana innan servering. Smaka av. Garnera med hackad persilja eller gräslök. Servera med kokt ris och sallad. |
www.laplandfood.nu