Haparanda Suki-Yaki

4 portioner
Polaricas Reninnanlår (321280)   250 gr
eller Renytterfilé (321471) 
Renbuljong 1 liter
Morot, strimlad 1 st
Rödlök, strimlad 1 st
Palsternacka, strimlad 1 st
Broccoli i små buketter 1 st
Äggulor 4 st
Salt och peppar
Renbuljong:
Polaricas Renmärgben art nr 321560 1,5 kg
och Polaricas Renbog art nr 321310
2 lit vatten 2 liter
2 st gul lök 2 st
Purjolök ½ st
Morot 1 st
Palsternacka 1 st
Rotselleri 50 gr
Vitpeppar, hela korn 10 st
Salt

Koka upp buljongen enligt beskrivning: Bryn benen och köttet med grönsakerna i ugn. Häll över vattnet och låt sjuda i ca 4-5 timmar. Skumma väl och ta bort allt fett. Sila av buljongen och låt kallna. Mal 250 gr renkött och blanda med 3-4 uppvispade äggvitor. Häll över buljongen och låt det långsamt sjuda upp och koka därefter försiktigt ett par minuter. Lägg på ett lock och dra av kastrullen från spisen och låt buljongen vila i 10 minuter. Silas genom silduk. 

Lägg i grönsakerna och låt koka upp. Salta och peppra. Skär köttet halvfruset i lövtunna skivor. Häll upp den heta soppan i en djuptallrik och lägg i köttbitarna. Servera med rå äggula och gärna lite wasabi. 

Tips. För storkök användes buljong på tärning eller flytande buljong på flaska, frysta strimlade grönsaker och Polaricas Viltmästarskav.

Recept skapat för Polarica av Sten A Öhman, viltmästare och kökschef vid Görvälns Slott i Järfälla.

Recept Nästa

www.laplandfood.nu