![]() |
|
Jägarfruns viltfärsbiffar | |
10 portioner | |||||
Polaricas Viltfärs, | 700 g | ||||
art nr 327760 | |||||
Fläskfärs | 300 g | ||||
Smör | 70 g | ||||
Lök, gul eller purjolök | 200 g | ||||
Potatis, kokt | 300 g | ||||
Salt | 10 g | ||||
Svartpeppar mald | 1 g | ||||
Kryddpeppar mald | 1 g | ||||
Ägg | 100 g | ||||
Grädde | 2 dl | ||||
Garnityr | |||||
Tomat | 180 g | ||||
Persilja, hackad | 20 g | ||||
Sås | |||||
Steksky + buljong | 7 dl | ||||
Vetemjöl | 60 g | ||||
Grädde | 2 dl | ||||
Vitpeppar, mald | 1 g | ||||
Ädelost | 60 g | ||||
Morot tärnad | 140 g | ||||
Kolrot tärnad | 140 g | ||||
Alt. Polaricas färdiga viltfärsbiff på 127 g / st | |||||
Skala och hacka löken eller strimla purjolöken fint. | |||||
Fräs löken mjuk och låt den svalna. Riv potatisen fint. | |||||
Rör samman färsen med salt. Blanda ned lök, potatis, | |||||
peppar och ägg. Forma färsen till tjocka biffar ca 150 g | |||||
och stek dem. Garnera gärna biffarna med tomatskivor | |||||
doppade i hackad persilja. | |||||
Koka gräddsåsen och smaksätt den med ädelost. |
www.laplandfood.nu