Jägarfruns viltfärsbiffar 

10 portioner
Polaricas Viltfärs, 700 g
art nr 327760
Fläskfärs 300 g
Smör 70 g
Lök, gul eller purjolök 200 g
Potatis, kokt 300 g
Salt 10 g
Svartpeppar mald 1 g
Kryddpeppar mald 1 g
Ägg 100 g
Grädde 2 dl
Garnityr
Tomat  180 g
Persilja, hackad 20 g
Sås
Steksky + buljong 7 dl
Vetemjöl 60 g
Grädde 2 dl
Vitpeppar, mald 1 g
Ädelost 60 g
Morot tärnad 140 g
Kolrot tärnad 140 g
Alt. Polaricas färdiga viltfärsbiff på 127 g / st
Skala och hacka löken eller strimla purjolöken fint.  
Fräs löken mjuk och låt den svalna. Riv potatisen fint.
Rör samman färsen med salt. Blanda ned lök, potatis,
peppar och ägg. Forma färsen till tjocka biffar ca 150 g
och stek dem. Garnera gärna biffarna med tomatskivor
doppade i hackad persilja.
Koka gräddsåsen och smaksätt den med ädelost.
Recept Nästa

www.laplandfood.nu